Activiteiten in de Buurthuiskamer

Nu de deuren van de Buurthuiskamer in De Oude Bieb weer wagenwijd openstaan, infomeren we u hierbij graag over nieuwe activiteiten:

Handwerken, haken en breien  
Maandag van 10.00 tot 11.30 uur
Iedere maandagmorgen kun je met een groepje handwerken, zo nu en dan is er ook een workshop om iets te maken. Er wordt bijvoorbeeld voor Pasen een mooie krans gemaakt.

Film 
Op 25 april, 30 mei en 27 juni van 13.30 tot 15.00 uur
Iedere laatste maandagmiddag (in de zomermaanden naar de woensdagochtend) van de maand wordt er een film vertoond. Deze kan over allerlei onderwerpen gaan bv. theater, muziek, vogeltrek, Laurel en Hardy, het dagelijks leven in de jaren 50 t/m 90.
Zie het planbord in de hal.

Stoelyoga
Vanaf 5 april iedere dinsdag van 10.00 tot 10.45 uur
Informatie en aanmelden bij Willy Oudejans via telefoonnummer 0342-785539
In deze tijd waarin er zoveel in de wereld gaande is, is het van belang dat wij onszelf geestelijk en lichamelijk in balans kunnen brengen. Yoga kan hierbij een enorm goed hulpmiddel zijn omdat belangrijke aspecten van yoga aandacht, bewustwording, ademhaling en ontspanning zijn. De adem kan een fantastische bijdrage leveren aan meer rust in het lichaam, maar ook in het hoofd zodat zorgen en gepieker je even niet hoeven bezig te houden.
De meeste yoga-oefeningen worden langzaam en met aandacht uitgevoerd.

Normaliter worden de oefeningen op de grond gedaan. Maar niet iedereen kan allerlei houdingen (meer) aannemen. Gelukkig zijn er genoeg oefeningen die op een stoel gedaan kunnen worden, vandaar stoel-yoga.
Behalve oefeningen die er op gericht zijn om het lichaam zo soepel mogelijk te houden, zullen er verschillende manieren van ademhaling worden besproken èn beoefend. De deelnemer zal door eigen ervaring leren wat bijv. een volledige ademhaling is of wàt en hóe te doen bij een te hoge ademhaling of bij hyperventilatie en spanningen.

Koersbal
Woensdag 8 juni, 6 juli, 3 augustus en 31 augustus van 10.00 tot 11.30 uur.
Dit is al een oude sport. Het spel lijkt een beetje op jeu de boule. En kan tot op hoge leeftijd worden gespeeld. Een leuk tijdverdrijf en gezellig om met anderen te spelen. Eén maal per 4 weken op woensdagmiddag.

Zang
Donderdag 7 april, 21 april, 4 mei, 19 mei en 2 juni van 14.30 tot 16.00 uur.
Muziek is belangrijk in ons leven. Het maakt je vrolijk en samen met anderen zingen is fijn. Het gaat er vooral om dat je zingt je hoeft niet te klinken als een nachtegaal. Dus wat let je om op donderdagmiddag mee te zingen in de Oude Bieb. We halen oude liedjes van stal en kijken of er hedendaagse meezingers zijn.
Zingen is goed voor je longen en  je humeur, je krijgt er energie van.

Adem en Aandacht ontspanningsoefeningen
Donderdag van 19.00 tot 20.00 uur vanaf 29 september 2022.
Meer informatie bij Margriet via telefoonnummer 0342-754775.
Wil je je goed leren ontspannen? Dan is dit misschien iets voor jou.
Met een groepje van maximaal 5 tot 10 mensen leren we eenvoudige aandachts- en ademhalingstechnieken.